Agrifood Leadership

2023-2024

Αναπτύσσοντας τους Αυριανούς Ηγέτες και Ηγέτιδες της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η Συμβουλευτική Επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους/ες επιστήμονες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετέχουν εθελοντικά στη δράση, συμβάλλοντας με τις γνώσεις, τη δικτύωση και την εμπειρία τους στην διαμόρφωση ενός προγράμματος που υπηρετεί το σκοπό της δημιουργίας μιας νέας γενιάς ηγετών, γυναικών και ανδρών, σε όλη την αλυσίδα της Αγροδιατροφής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

90 ώρες

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ

8 τριήμερες εκπαιδευτικές επισκέψεις
& 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

10 θεματικές ενότητες
8 δια ζώσης & 2 διαδικτυακά

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ACTA - Τεχνοβλαστός Α.Π.Θ.

1ο Εκπαιδευτικό Τριήμερο

Πόλη: Πάτρα
Ημερομηνία: 20-22 Οκτωβρίου 2023
Χορηγός: COMPO EXPERT

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριημέρου, ο εκπαιδευτής κ. Γιάννης Μαυροκορίδης έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις προσωπικές τους ηγετικές δεξιότητες. Η κα. Φωτεινή Γιαννακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων, μίλησε για την εργασία στον αγροδιατροφικό τομέα και ο κ. Κωνσταντίνος Ωραιόπουλος, General Manager Greece, Balkans & Middle East της COMPO EXPERΤ, ανέλυσε το θέμα “Cultural Diversity in Business”.

Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το εργοστάσιο της Compo Expert Hellas στην Πάτρα, χορηγό του βιωματικού τριημέρου, όπου είδαν από κοντά τα στάδια της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας των λιπασμάτων.

2ο Εκπαιδευτικό Τριήμερο

Πόλη: Βέροια
Ημερομηνία: 24-26 Νοεμβρίου 2023
Χορηγός: Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριημέρου, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω σε θέματα management από τον έμπειρο εκπαιδευτή κ. Γιώργο Κυριακίδη, ενώ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις τις εγκαταστάσεις της Venus Growers στη Βέροια, όπου είδαν από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την παραλαβή των πρώτων υλών και τη διαλογή μέχρι την τυποποίηση και τον έλεγχο ποιότητας.

3ο Εκπαιδευτικό Τριήμερο

Πόλη: Κομοτηνή
Ημερομηνία: 15-17 Δεκεμβρίου 2023
Χορηγός: Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω στο δυναμικό management από τον έμπειρο εκπαιδευτή κ. Γιώργο Κυριακίδη GK seminars, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Σχολής Κρέατος, παρακολούθησαν την παρουσίαση της εταιρείας από τον κ. Μπατσολάκη, μαγείρεψαν με προϊόντα της ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ και δοκίμασαν τοπικά κρασιά. Τέλος, δούλεψαν σε ομάδες πάνω στο project management, διοργανώνοντας ένα εικονικό επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

4ο Εκπαιδευτικό Τριήμερο

Πόλη: Χίος
Ημερομηνία: 19-21 Ιανουαρίου 2024
Χορηγός: Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω στην εφαρμογή τεχνικών επικοινωνίας όπως η ενεργητική ακρόαση, η δημόσια ομιλία και οι μη λεκτικές επικοινωνίες από την εκπαιδεύτρια τους κα Λία Σούρλα. Επισκέφτηκαν το εργοστάσιο Μαστίχας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, το Μουσείο Μαστίχας και το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας. Τέλος, επισκέφτηκαν την ωφελούμενη του οργανισμού ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, Αργυρώ Κουτσουράδη και τη Myrovolos Organics.

5ο Εκπαιδευτικό Τριήμερο

Πόλη: Καλαμάτα
Ημερομηνία: 23-25 Φεβρουαρίου 2024
Χορηγός: Ένωση Μεσσηνίας

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω στη δημιουργία αποτελεσματικών ομάδων και στην επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων οι οποίοι θα τις πλαισιώσουν για την επίτευξη των στόχων τους. Η εκπαιδεύτρια κα Αναστασία Σαρχόσογλου εξήγησε τη διαφορά μεταξύ των εννοιών “διοίκηση” και “ηγεσία”, ενώ ο κ. Κώστας Πεϊμανίδης παρουσίασε την εταιρεία AGROVIM SA. Τέλος, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο Αναγνωστόπουλου για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου, συζήτησαν με εκπαιδευτές του Σχολείου Ελιάς και Ελαιόλαδου Καλαμάτας για την εξαγωγή ελαιόλαδου και βρέθηκαν στα γραφεία και το κατάστημα της Ένωσης Μεσσηνίας.

6ο Εκπαιδευτικό Τριήμερο

Πόλη: Βρυξέλλες

Ημερομηνία: 04-07 Μαρτίου 2024

Χορηγός Διεθνούς Επίσκεψης: DAY GROUP

Χορηγός Αερομεταφορών: SKY EXPRESS

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος επισκέφτηκαν τα κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήρθαν σε επαφή με διεθνείς καλές πρακτικές στον κλάδο της γεωργίας και του τροφίμου.

Επισκέφτηκαν τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και, ως καλή πρακτική, το δημοπρατήριο φρούτων και λαχανικών της Βelorta αλλά και τον οργανισμό Farmers at the crossroads.

7ο Εκπαιδευτικό Τριήμερο

Πόλη: Λάρισα
Ημερομηνία: 19-21 Απριλίου 2024
Χορηγός: ΑΘ. ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω στον τρόπο επιλογής των κατάλληλων αγορών και καναλιών διανομής για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, την υλοποίηση στοχευμένου marketing, αλλά και το πως μπορούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην αγορά, με εκπαιδευτή τον κ. Μπάμπη Φιλαδαρλή, Owner of Global Greece & Export Marketing Coach.

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Beezeus Apiculture και συζήτησαν με τον Μελισσοκόμο-Βασιλοτρόφο, κ. Ιωάννη Σενκό, καθώς και την ARELAND Nuts Company, όπου συνομίλησαν με τον κ. Γιώργο Τσινούλη, President & CEO.

8ο Εκπαιδευτικό Τριήμερο

Πόλη: Λουτράκι
Ημερομηνία: 24-26 Μαΐου 2024
Χορηγός: NuAqua

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω στις βασικές οικονομικές αρχές και εξοικειώθηκαν στις διαδικασίες παρακολούθησης τους. Διδάχθηκαν τους βασικούς άξονες τόσο της αγροτικής πολιτικής όσο και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με εκπαιδευτές τους κ.κ. Στάθη Κλωνάρη, Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Βολουδάκη, Capacity Building Director, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και για τις πιστοποιήσεις στην αγροτική παραγωγή από την κ. Βασίλη Κίτσου,Cosmocert

Επισκέφθηκαν το εργοστάσιο εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού eonio Loutraki της NuAqua και τους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Lafazanis Winery.

ΦΟΡΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Υπό την Αιγίδα

Ιδρυτικός Δωρητής

Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος

Χορηγοί Τριημέρων

Χορηγοί Διεθνούς Επίσκεψης

Χορηγοί Προγράμματος

Χορηγός Αερομεταφορών

Ιδρυτικός Δωρητής

snf-logo-vertical-tagline
Copyright © 2023 Νέα Γεωργία Νέα Γενιά